Фототапети – нова мода

тапети - нова модаВсички сме наясно, че тапетите са масов продукт използван в интериорният дизайн от векове. Именно поради тази причина силно вярваме, че всеки ужававащ себе си човек поне веднъж в своя живот е имал възможността да се превърне в истински професионалист, който смело помага с разлепването на тапетите в хола на баба си или сръчно подава парчетата стенно покритие на своя благ съсед Иван. Ако все пак сте пропуснали да отдадете нужното внимание на това свое амплоа, то със сигурност сте били омайно привлечени от изяществото на новия писък в домашният декор – фототапетите от нетъкан текстил, с чиято принадлежност ще се запознаем след малко, тъй като всяка иновация е несъмнено породена от свой стар предшественик.


За съжаление малцина от нас обръщат внимание на обкръжаващите елементи в пространството, неволно пропускайки дълбоката история скрита в някои от тях. Ето например буржоазните тапети, придаващи разкошен вид в новоремонтираният ви коридор са плод на въображението на любознателен дизайнер, който е почерпил вдъхновение от историческа статия за произхода на тапетите, която в прочем е малко по-скучна, но все пак наподобяваща нашата. Благодарение на този източник на информация, той открива изображение на най-старото оцеляло парче тапет в Европа, което оставя траен отпечатък в неговото съзнание. От тази история успяхме да научим, че безспорно дължим признание за интересното интерпретиране и отпечатване на този дизайнерски жанр на европейците, които са упели да съхранят и модернизират технологията за създаване на тапети във времето, оценихме и труда, който обикновеният човек ежедневно полага за да постигне удоволетворящ резултат, радващ нашето око. Истински адмирации, обаче заслужават жителите на Древен Китай, които съумяват да възпроизведат първият прототип на днешните облицовъчни стенни покрития – рисунка върху оризова хартия. За тях това е бил единственият начин, по който могат да дадът воля на своята креативност, превръщайки домът си в своеобразна картина.
През годините тапетите претърпяват множество промени. Започват да излизат все по-нови и разнообразни дизайни, настъпва промяна в материалите, а с тях и в технологичният процес за изработка. Производството им практически превзема пазара в световен мащаб, превръщайки се в артикул – емблема, символ на хармоничната домашна атмосфера.
Не можем да останем равнодушни към приятното чувство на топлота и уют, което най-добре може да бъде постигнато с помощта на тапетите. Към днешна дата, както в много други аспекти от нашия бит сме постигнали ненадминати висоти и в тапетопроизводството. Освен добре познатите на всички ни хартиени артикули все по-често навлиза употребата на декоративни материали изработени от високоустойчиви медии като например тапетите от нетъкан текстил и виниловите такива. Безбройните приемущества определено пленяват сърцата на купувачите, тъй като това е изгодна инвестеция, която благородно отплаща своята себестойност във времето. С това изречение навярно успяхме да заинтригуваме и вас. В този ред на мисли проявихме волност, подготвяйки бърз отговор на фундаменталният въпрос, зароден в съзнанието Ви.
Флис тапетите се залепват в пъти по-лесно от хартиениените такива, тъй като материала от който биват изработени е по-плътен, което предотвратява огъването по време на монтаж. Лепилото от своя страна допълнително улеснява същинският процес. Достатъчно е да поставите нужното количество директно върху стената, добавяйки парчетата тапет последователно. Следвайки, инструкциите, може прецизно да поставите тапетите си без съдействието на монтажист. А това определено ще се отрази благоприятно на вашият джоб. Освен плътността на материала, той се характеризира с изключително висока UV устойчивост, което напрактика това означава, че след успешното му полагане вие придавате неподправен чар на помещението във вашият дом за неограничен период от време, което отново допринася за спестяването на ресурси и главоболия от последващи ремонти дейности. Ако пък по природа сте иноватори и обичате често да предизвиквате въображението си с нови интериорни подобрения не се възпирайте от покупката на фототапет поради неговите продуктови качества. Демонтажа на такъв вид артикул е също толкова лесен и удобен както по-гореспоменатото му поставяне, тъй като парчетата иат способността да се разлепват цялостно, без да отварят допълнителна работа, разкъсвайки се на миниатюрни части. А с това изречение определено всяка истинска домакиня би изпаднала в сигурен възсторг – Този вид тапети могат да бъдат почивствани с влажна кърпа! УАУ!
В сферата на интериорният дизaйн фототапетите присъстват във всевъзможни разцветки, текстури и принтове, заемайки акцентно място в идейните проекти на бележити дизайнери. Наличието на голям набор от изображения, надхвърлящи предела на основните интериорни стилове можем да оправдаем с култовият цитат на всеобичният детски герой – Мечо Пух: -„ Колкото повече, толкова повече!“

Защо да използваме тапети в домашният декор?

Вашият коментар

Close Моята количка
Close Любими
Recently Viewed Close
Close
Close
Категория