Защо да използваме тапети в домашният декор?


И не отговора на този върпрос не е защото са прекрасни, разкошни и чудесни, смисълът е по-дълбок дори погледнат чисто практически. Добавянето на цветен акцент в домашният декор е неизменна част от изготвянето на цялостият интериорен проект. Подбраните цветовете, пролуките в пространството, светлината, всяка част сама по себе си допринася за изграждането на композиционна стилова рамка. За да създадем желаният ефект, дизайна трябва да бъде смислово подбран, което значава че практически основните елементи трябва да бъдат свързани помежду си. Цветовете обагрящи стените са от фундаментално значение, способни са променят атмосферата до неознаваемост. Нека разгледаме поетапно начините, чрез които можем да приложим чара на тапетите по модерен начин в нашият дом.

Защо да използваме тапети в домашният декор?

За момент се телепортираме в кухнята, любимото място на всяка домакиня. При обособавяне на трапезарията е хубаво мебелите да бъдат предварително съобразени с основните такива, но какво визираме с това? Най-просто казано, в случай, че сме заложили на неутрални стени и ненатрапчив под, можем да експериментираме с мебели в по- тъмна гама цветове. По този начин те ще изпъкнат, добавяйки нужният контраст. Отличен успех, обаче можем да постигнем, използвайки друга не по-малко ефективна, интериорна тактика, противоположна на вече споменатата. Престрашавайки се да разчупим догмата, пропангандираща светъл дом, можем да създадем ексклузивен облик на домашното пространство, добавяйки доза драматичен ефект.


Да, както вече се досетихте говорим за стената в черно! Считана за бижу от професионалистите, тя трудно може бъде неволно пропусната. Защо, обаче не се среща често в реализирани дизайнерски проекти? Освен предрасъдъците теглещи над нея, тя е трудна за цветово тониране. За да откраднем малка част от нейното обаяние можем да заложим на фототапет, който ще придаде неподправен лукс в помещението.
Всъщност, тапетите от нетъкан текстил са изключително подходящи за готварски помещещения, тъй като високачественият материал, от който биват направени позволява успешното им почистване с влажна кърпа, а това е бонус, който не трябва да бъде пренебрегван! Изпаренията от кухненският ширм, пръсналото олио и пръстите от брашно са неизбежно и не особено приятно следствие от дневните кулинарни подвизи, затова смятаме за удачно функционалното, решение, което срещаме в лицето на виниловите тапети.


Освен практични, те пленяват сърцата на купувачите с богат асортимент от цветни, модерни и свежи дизайни, които могат да паснат перфектно в стила на всеки дом. Тук наблягаме на думата перфектно, защото освен всичко останало те се печатат по индивидуално зададени размери, като паралелно с това в дизайна могат да бъдат предвидени всички подробности включващи най-малкият детайл. С две думи може да спите спокойно, защото красивите листенца на глухарчето няма да бъдат скрити от големия диван, а балоните ще избегнат изрязването, което щяха да претърпят в следствие на скоса в стените.


Още едно полезно качество, което моментално издига фототапетите на пиедестал пред стандартните такива, карайки интериорната боя просто да бледнее, те дължат на маратерила, от който биват изработени. Той напрактика е неподваластен на времето – изключително устойчив на пряка слъчева светлина, с плътна структура и лек релеф, успява безпроблемно да покрие несъвършенства в основната конструкция.
Често тапетите биват спягани като „проста“ облицовка за стена .. Всъщност те са дизайнерско чудо, което превъплъщава душата на нашият дом.

Защо да използваме тапети в домашният декор?
Фототапети – нова мода
Фототапети – стил за вашите стени

Вашият коментар

Close Моята количка
Close Любими
Recently Viewed Close
Close
Close
Категория