Преди да поставите тапетa трябва да се уверите повърхността на стената е гладка, твърда и суха с еднакъв, (бял) цвят. Отстранете всички стари тапети, боя или замазка и особено всички следи от мастило и други повърхностни замърсявания, като мазнини, замърсявания от лакове и маркировки с писалка с разтвор на перилен препарат. След това я изплакнете с чиста вода и оставете да изсъхне напълно. За по подробна информация вижте тук.

Няма разлика в материала на структурата.
Структурата представлява винилово (PVC) покритие с различен релеф (текстура).
Най-външният синтетичен поливинилхлориден слой, под който се намира хартиена или флиз основа.
Устойчив на миене – пластмасовото пенообразно винилово покритие не винаги позволява прекия контакт с водата, поради порестата си структура, но може да се забърсва с влажен парцал. Този тип има ясно изразен релеф на десена и може да се боядисва за допълнително интериорно оформление.

Подробна информация на монтаж на тапетите може да видите тук.

В засивимост от вида основа, която сте избрали, тапетът може да се свали по два начина. При тапети на хартиена основа трябва да се премахне най-горният PVC слой, след което остатъка се навлажнява обилно с топла вода и може да се премахне с шпатула.
При тапетите на текстилна основа не е необходимо тапетът да се навлажнява. Отлепя се от стената на цели големи парчета, без да наранява мазилката отдолу.

Препоръчваме използването на лепила, като Metylan Spezial (Henkel AG) или сходно за винилови тапети каширани с хартия. Подгответе лепилото спрямо предписанието на производителя. Основите със силна поглъщателна способност трябва да се грундират с разредено лепило.

Ако краищата на тапета не са добре залепени, то вероятно не е било поставено достатъчно количество лепило. Може да използвате лепило за подлепване на тапети/ специално разработено за подлепване на разлепени тапетни снадки и ъгли/, с което да намажете/залепите само краищата.

Тапетите TapetiS са лесни за почистване. Замърсяването може да се отстрани с помощта на чиста, влажна, памучна кърпа или естествена гъба с:
– чиста топла вода.
– лек разтвор на перилен препарат с топла вода и след това изплакване с чиста вода.
Винаги мийте тапета отдолу нагоре. Почистването отгоре надолу може да остави следи по сухата повърхност.
Изплакнете с чиста вода и естествена гъба, като се уверите, че повърхността е суха. Използвайте памучна кърпа или хартиена кърпа, за да попиете. Не търкайте силно! Когато е необходимо да почистите дълбоко релефния винил, можете да използвате фина четка с естествен косъм. Не използвайте изкуствени (полиестерни) гъби.
Внимание! Не използвайте почистващи препарати на основата на разтворители, разредители за лакове, препарати за отстраняване на лакове за нокти, борово масло или почистващи препарати, съдържащи белина, тъй като те могат да предизвикат промяна в цвета в продължение на определен период от време. При съмнение, моля проверете въздействието на Вашия специфичен почистващ препарат върху малка проба от стената.

Готовия фототапет вие получавате на ленти с максимална ширина по 1.26м., което го прави изключително лесен за монтаж.

Винилен тапет на флизелинова основа (Нетъкан текстил, Флиз тапет)

Флизелинът / Флез тапетите / представлява нетъкано платно, състоящо се от пресовани влакна целулоза, полиестер и свързващо вещество. Едно от главните преимущества на този материал е високата стабилност на размерите. Това означава, че намокрен той не набъбва, а след изсъхване не се свива. Всички флизтапети са изключително устойчиви на скъсване и скриват появата на пукнатини по стени и тавани. Флизелинът е безопасен за здравето, тъй като не отделя вредни вещества. Флиз тапетите обикновено са по-тежки от хартиените. Работата с всякакви типове флизтапети е много по-проста и бърза в сравнение с хартиените или тези на хартиена основа. Лепилото се нанася направо на стената, а след това към него се притиска отрязаното по размер парче тапет, докато тапетите на хартиена основа предварително се намазват с лепило.

Винилен тапет на Хартиена основа

Този тип тапети са изработени от хартия с устойчиво PVC покритие, което позволява да се мият с мокра кърпа. Издръжливи са на слънчеви лъчи като не губят яркостта на цветовете си.

Благодарение на дебелината и релефа, които имат тапетите, са подходящи за стени с леки неравности.

Зависи от тапета, някои тапети позволяват промяна на цвета (на фона или на отделни елементи от него) и отделните елементи/фигури (местене, наслагване и т.н). Други тапети не позволяват корекции, тъй като са едно цяло изображение.

Застъпването е отпускане на припокриващ се слой (1см. или 2см.), като се застъпват и припокриват двете парчета, получава се издутина, която после се изрязва, за да бъдат двете парчета плътно едно до друго.
Без застъпване – директно се лепят парчетата едно до друго.

Не е препоръчително, тъй като при навлажняването с лепило старият тапет ще набъбне и новият тапет няма да може да се залепи плътно към стената. Ще останат въздушни мехури.

ВСЕ ОЩЕ ИМАТЕ ВЪПРОСИ? СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

КОНТАКТИ

Close Моята количка
Close Любими
Recently Viewed Close
Close
Close
Категория